Föreningar & företag 

i Sparreholm

Flens Bouleförening

Sparreholms Bouleklubb har funnits sedan 2008. Den stora hall har 12 banor inomhus och flera utomhus. Här finns också kök och samlingsrum. Medlemskap kostar 300 kr/år.  De tävlingsaktiva tränar varje vecka, vid två tillfällen och deltar i ca 5 st tävlingar / år. 

Vill du prova på så går det bra.
Kontakta klubbens ordförande Lars-Åke Malmberg. Läs mer på deras hemsida

Folkets Hus i Sparreholm


Sparreholms Folkets Hus invigdes 1904 och var samlingslokal för ortens invånare. I bottenplan var det affärslokal med matbutik mejeri och servering. 


Folkets Hus är än idag en modern välskött lokal som passar utmärkt för festligheter, möten och föreläsningar. Med fullt utrustat kök, stor sal med bord och stolar samt en scen. Bokning görs genom Roland Lundin. Telefon: 0157-301 20


Gymnastikföreningen Sparreholm


Gymnastikföreningen har ett pass i veckan från september till maj. Varje torsdag är det medelgympa i gymnastikhallen, kl 19-20. Passet innehåller övningar för styrka, balans, kondition, rörelseträning, och koordination. Passar alla som vill hålla kroppen igång.

Gymnastikföreningen bildades 1921 och har gymnastiserat i olika former i Sparreholm i 100 år. Varmt välkommen att vara med och bidra till god hälsa i 100 år till.

Hyltinge hembygdsförening 


Vår vackert belägna hembygdsgård ligger på en udde i sjön Båven, vid infarten till Sparreholm. Medlemmar arbetar ideellt med att bevara parken och kulturbyggnadern. Här finns huvudbyggnad, gårdssmedja, dansloge och dansbana. Här samlas folk för midsommarfest, valborgsmässofirande, friluftsgudtjänst, öppet hus, tipspromenader och julmarknad. Ta del av aktuella händelser via föreningens sida på Hembygd.se eller på Facebook.

Jaktskytteklubben MJSK


Mellersta Sörmlands Jaktskytteklubb har sin  skjutbana i Skogstorp utanför Sparreholm. De anordnar skytteträning, tävlingar och klubbmästerskap.


För information om klubben och dess aktiviteter, kontakta banchefen Rubert Karlsson, telefon 070 - 611 19 18.

Sparreholms båtklubb


Som medlem i Sparreholms Båtklubb får du

  • Tillgång till sjösättningssramp
  • Vinterförvaringsplats
  • El, dricksvatten och toatömning
  • Båtförsäkring via Svenska Sjö
  • Tidningen Båtliv

Medlemsskap kostar 350 SEK / år
Båtplats 1350 SEK / år

Sparreholms fiskevårdsförening

Sparreholms frivilliga brandkår


Frivilliga brandkåren åker ut på samma larm som ordinarie räddningstjänst. Det sker ca 25-30 larm per år, mestadels gräsbränder och trafikolyckor. Sparreholmskåren har fyra fordon, två släckningsbilar, en tankbil samt en pickup. Alla är välkomna att bli en del av frivilliga brandkåren, både män och kvinnor, uppdrag utförs med ersättning och försäkring. 


Ordförande: Peter Andersson

Telefon: 070 845 29 54

E-post: gustaf.peter.wilhelm.andersson@flen.se


Sparreholms Scoutkår


På scouterna händer det mycket spännande för barn och ungdomar 8-15 år. De anordnar läger och utflykter där man får lära sig att bygga kojor, laga mat över öppen eld, övernatta utomhus och fördjupa sin kunskap om allemansrätten, djur och  natur. De har ledarskapsutbildning och håller till vid kursgården Gilwell, söder om Sparreholm.


För information om medlemskap, kontakta 
scoutledare Madeleine Svedling.
Mobil: 073 - 515 05 32

PRO - Pensionärerna riksorganisation


Pro i Sparreholm är en levande förening med drygt 90 medlemmar. De anordnar aktiviteter och evenemang för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.


Kontaktperson

Britt-Marie Rolf Pettersson

britt-marie.roolf-pettersson@telia.com

Sparreholms Tennisklubb


Mer info kommer

Företag 

i Sparreholm

Bogårdsnäs, köttproducent


Bogården är en ett lokalt litet familjeföretag i Sparreholm som säljer svenskt närproducerat nötkött av hög kvalitet. Djuren har levt och betat vid Sparreholms hagar. De säljer kött lådvis utifrån tillgång. 


Läs mer på deras Facebooksida

Flens Glas


Flens Glas är ett modernt glasmästeri med ett brett kunnande. De lagar stenskott och tar hand om alla slags bilar, båtar & maskiner med glasbyten. De utför också inglasning av balkong eller uteplats och dusch & bastulösningar. Läs mer på deras hemsida.

Granbacken Byggnads


Granbacken bygg utför nybyggnad, reparationer och ombyggnad av hus. De återskapar även gamla hus. Arbetsområde är Flens kommun med omnejd. De har många och trogna kunder och goda referenser.

Besök Granbackens hemsida.

Vill du lägga till ditt företag eller förening på hemsidan?

Hör gärna av dig och berätta. Skriv ditt meddelande här och skicka med namn och kontaktuppgifter så vi kan nå dig.


Tack på förhand

/ Bygderådet Sparreholm