Konsert med Tallroth och Reid på Sigridslunds Café fredag 16 oktober kl 19.00

Två folkmusiker strålar samman på Sigridslund, Roger Tallroth och Emma Reid. Roger är en färgstark gitarrist som bland annat spelar i bandet Väsen. Emma är ett etablerad violinist med en personlig spelstil och rötter i den engelska och svenska folkmusiktraditionen. 

Kåsören, författaren och trubaduren Leif Jacobsson ger föreställningen Jag minns mitt 50- och 60-tal på Sigridslunds Café 6 mars kl 19.00. 

Leif Jacobsson har en lång bakgrund som trubadur och radioproducent. Han har gett ut flera lokala historiska böcker, håller guidade resor och vandringar i Sörmland och uppträder med visor, skrönor, bildspel och historier.  Caféet har öppet en timme innan och efter föreställningen. Varm mat kan förbokas när du beställer biljetter.

Kvällskonsert i Hyltinge Kyrka, Sparreholm, söndag 1 mars kl 18.00

Ann Pehrsson, Ann-Cathrine Högberg Wingren och Petter Wingren bjuder på visor och ballader på temat "I vår trädgård" söndagen den 1 mars kl 18.00.

Hyltinge Kyrka med anor från medeltiden ligger norr om Sparreholm, på en höjd, vackert omgiven av stora träd, en allé och öppna åkrar.

Plats: Hyltinge kyrka, Sparreholm
Arrangör: Svenska kyrkan

Missa inte Fly me to the moon – en underhållande teaterpjäs som utspelar sig bakom kulisserna på hemvården, 14 mars, kl 18.00.  

Fly me to the moon är en absurd, varm, rolig teaterpjäs av kritikerrosade och prisbelönta dramatikern Marie Jones. En vardagskomedi där vi får följa Linda och Cassandratvå kvinnor som jobbar i hemtjänsten, och hur deras små tvivelaktiga beslut kan få stora konsekvenser. Arrangör: Riksteatern, ABF och Scenkonst Sörmland. 

Marie & Gustav Mandelmann besöker Karin på Båvens Spinnhus i Sparreholm och spinner sitt eget garn

Vill du få en glimt av hur man spinner sitt eget garn av fårens ull, då ska du se TV-programmet Mandelmanns på TV4 den 25 februari. Här besöker Marie och Gustav Mandelmann sin vän Karin Strömberg-Lundqvist som äger och tillsammans med andra eldsjälar driver Båvens Spinnhus i Sparreholm. Karin och Marie syr också en varm tröja av fårens ull till Gustav.

Du kan se programmet på TV4 Play i efterhand. Säsong 4, episod 8. 

Kurs i korvtillverkning tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Anders Levén lördag 14 mars. 

Lör dig om råvaror, rökning, salthalt, tid och temperatur för att få fram det bästa resultatet. Kursen hålls i Båtklubben i Sparreholm, där också en egenbyggd rök finns. Anders Levén är kock, kokboksförfattare och ledamot i den anrika Korvakademin. Han erbjuder två av sina böcker till nedsatt pris, Laga Älg och Laga Vilt.
Anmäl dig senast 1 mars. 

Kursledare: Anders Levén. 
Arrangör: Studiefrämjandet. 

Sportlovsöppet för dig som vill åka skidor, snowboard och pulka i Malmabacken i Malmköping under vecka 7 och 8

Tack vare snökanoner så kan Malmabacken erbjuda utförsåkning under sportlovet i lilla barn- och familjebacken med replift. Öppet lördag 15/2 - söndag 23/2. Här kan du hyra skidor, snowboard, hjälm, stavar eller pulka. De hjälper också till med valla, montering och lagning av utrustning. 

Cafe finns. Tänk på att Malmabacken vill bli kontantfria. De tar emot belopp upp till 20 kr kontant, men var redo med Swish. 

Öppettider sportlov: Alla dagar 10.00 - 16.00
Liftkort: 
30 kr / dag (för medlemmar)
Arrangeras av: Malmköpings Alpina Skidklubb

Kom och lyssna på Tonalerna, körsång med trubadur
 11 februari kl 11.30. 

Servering av soppa, dryck och pannkakstårta. 

Välkomna!

 

Arrangeras av: Sparreholms Församlingshem

Nybörjarkurs i yllebroderi på Stjärnhovs säteri 22 februari, kl 10.00-15.00

Kurs i yllebroderi, ett handarbete som är både roligt, kreativt och avkopplande. En hobby du kan ta med dig överallt och utöva och samtidigt vara social. Skapa egna unika mönster till dig själv eller ge bort som present. I kursavgiften ingår fika och lunch och material.

Kostnad: 700 kr. 
Kontakt: Margareta Hjorth

Mordgåta och middag på Wärdshuset i Malmköping 22 februari kl 18.00-22.00

Wärdshuset presenterar en kväll av 20-talets dekadens som förvandlas till en dödlig historia där kärlek, svek och girighet är några av ingredienserna. Mellan scenerna serveras en trerättersmeny och då finns tid att ventilera sina misstankar med bordsgrannarna. 

Svensktoppshits på Församligshemmet 31 januari kl. 11.30

En hyllning till Svensktoppen, som snart firar 60 år i Sveriges Radio, med Elin Sjönneby -sång, Åsa Karlberg - flöjt, Anette Kumlin - oboe, Lenne Lehtonen - keyboard, Ola Sjönneby - trumpet & bas. De bjuder på listettor och och långkörare från svensktoppen historia. Välkommen! 

Arrangeras av: Scenkonst Sörmland

Utställningen STADEN, akvareller av Niklas Gustafsson på Orresta Gård, 26 jan - 8 mars. 

Niklas Gustafsson från Torshälla målar i akvarell med motiv av stad, hav och landskap. Upplev konsten i en historik miljö med anor från från tre sekel. På Orresta Gård finns ett café som serverar hembakade smörgåsar och kaffebröd. Vid säsong serveras egen äppelmust från äppelträden utanför fönstret.

Utställningen pågår till: 8 mars. 
Plats: Orresta gård. 

Stickcafé på Båvens Spinnhus 20 januari kl 14.00-20.00. 

Välkommen att fika tillsammans med andra som stickar vid ullspinneriet vid Båvens strand. Vår idé är att ta tillvara och förädla fårull från närområdet och värna om hantverkstraditionen.


Anordnas av:

Båvens Spinnhus.

Entre: 
Fri

Svävande lyktor släpps upp från Sparreholms båtklubb kvällen den 5 januari 2020

Båtklubben håller öppet hus och bjuder på smakprov från röken. Bygderådet bjuder på varm korv och dryck vid båtklubbens klubbstuga.
Antonia Csanadi, Rektor vid Sparreholms skola berättar om skolans och förskolans spännande utveckling och framtid. Kl 18.00 släpps 50 miljövänliga ljuslyktor från gästbryggan. Välkommen!

Tid & plats: Samling vid båthamnen 17.30
Entré: 
Fri
Anordnas av: 
Hembygdsföreningen, Bygderådet och Båtklubben i samarbete med Flens kommun 

Julgransplundring, dans och musik på församlingshemmet i Sparreholm 12 januari kl 14.00

Ta med dig och dina barn till julgransplundring för att dansa kring granen och träffa tomten. Varmt välkommen! 

Anordnas av:
Flen, Helgesta-Hyltinge församling.
Entre: Fri

Julmarknad Sigridslund 2019

Traditionell julmarknad på Sigridslund 14 december  

Sigridslunds Café & Handelsbod bjuder in till julmarknad med hantverk och delikatesser den 14 december. Du får musikunderhållning, pyssel och besök av tomten. I caféet serveras jultallrik. 

Anordnas av: Sigridslunds Café & Event
Entré:
 Fri

Julmarknad Båvens Spinnhus

Julmarknad i Sparreholm 7 december kl 11.00-15.00

Café med julfika och försäljning av hantverk, skinn, kött, ost och marmelad vid Båvens Spinnhus. Det blir också ett annorlunda luciatåg och gammeldags julfirande vid Nostalgimuseet, Gråfors samlingar.

Anordnas av: Båvens Spinnhus & Gråfors Samlingar
Entré:
 Fri

julmarknad thuleparken flen

Julmarknad i Thuleparken i Flen första advent kl 11.00-15.00

Julmarknad i Thuleparken med marknadsstånd och värmande brasor. I Nämndemansgården blir det kaffeservering med hembakat bröd

Arrangör: Flens Hembygdsförening
Plats: Thuleparken i Flen
Entré: Fri

Julmys på Hembygdsgården i Sparreholm första advent kl 13.00-15.00

Njut av ett stort bord med kaffe och bröd och lyssna till julmusik av dragspelstoner. Lotteri med fina priser.

Anordnas av: Hyltinge Hembygdsgård
Fika: 50 kr

Berättarkväll om gamla Sparreholm på Hembygdsgården 

Föreningens ordförande Karl Persson visar bilder och berättar om Sparreholms historia. Allt började när järnvägen anlades och invigdes 1862. Mejerister, ölbryggare, öltappare, bagare och caféer satte fart på orten och föreningslivet blomstrade, Folkets hus och Folkets park var flitigt besökta. 

Karl visar bilder tagna av Gerhard Lanninger, tidigare ordförande i Hembygdsföreningen 1943-1966 tillsammans med egna nyare bilder. 

halloween-hembygdsgarden-sparreholm-2019

Halloweenkalas för de minsta på Hembygdsgården i Sparreholm

Det blir fika, musik, spöktåg, fiskdamm, minidisco och försäljning av korv med bröd och dryck. Ta gärna med egen lykta. Välkommen i mörkret.