Välkommen till Sparreholm

HÄST

Björkängs Gård

På Björkängs Gård mellan Sparreholm och Skebokvarn bedriver Anna och Rolf Lardinger sommarridläger veckovis.

Lägren vänder sig främst till barn och ungdomar. Familjen har lång erfarenhet och som elev kan man välja mellan att rida gårdens hästar/ponnies eller ta med egen häst.

Under hela året finns möjlighet att komma och träna dressyr med egen häst/ponny för Anna Persson Lardinger.

Möjlighet finns att inackordera din häst på Björkäng.

Björkäng erbjuder också företagsevents och konferenser som inte har med häst att göra samt festarrangemang.

Läs mer: www.bjorkangsgard.se

Brolötens Dressyrcentrum

På gården Brolöten mellan Sparreholm och Stjärnhov erbjuder familjen Brolin hästägare, ryttare och potentiella hästköpare ett brett spektrum av tjänster.

På gården arrangeras kuser och clinics samt träningar av olika slag. Gården tar också emot hästar för inridning och för visning inför bruksprov, unghästtester, breeders och championat. Vuxna dressyrhästar kan få vidareutbildning och tävlas. Gårdar tar även emot hästar för försäljning.

Vid sidan av hästverksamheten arrangeras också konferenser, bröllop och fester på gården. Här finns bed & breakfast året om liksom möjlighet att ta jägarexamen.

Läs mer: www.broloten.se

Horseworkz

Körning och hovslageri är de viktigaste delarna i företaget Horseworkz. Verksamheten bedrivs vid Rockelsta slott, strax söder om Sparreholm.

Tomas Algotsson arrangerar kurser för både nybörjare och avancerade kuskar, har inkörningskurser och tar även emot hästar för inkörning.

Pelle Algotsson är utbildad hovslagare, har egen smedja på Rockelsta men även en ambulerande smedja att ta med ut till kunder.

Företaget bedriver också uppfödning och försäljning av hästar samt viss försäljning vagnar.

Läs mer: horseworkz.se

Sparreholms Hästcenter

Sparreholms Hästcenter är ett upplevelsebaserat kunskapscenter som erbjuder fortbildning för hästar och människor.

Centret gästas regelbundet av internationellt erkända instruktörer som Manuel Jorge de Oliveria, Pedro Torres, Anja Beran och Dr. Andrew McLean. Hästcentret samarbetar med Anders Eriksson som ger kurser och föreläser om tömkörning, körning och hästens förutsättningar för arbete. Företaget erbjuder ridlektioner privat och i grupp, på egen häst och på gårdens välutbildade lusitanohästar.

Här arrangeras också föreläsningar, kurser, upplevelsepaket, uppvisningar och andra evenemang. Ridhus, utebana, rundbana, rakbana och fälttävlansbana går att hyra. Hästcentret tar även emot hästar för träning och utbildning

Läs mer: www.sparreholmsslott.com

Ramsberg

Granne med Sparreholms ekhagar ligger Ramsberg, en hästgård med inriktning på avel och utbildning av både häst och ryttare.

På gården finns i dag, stall, lösdrift och stora kuperade betesmarker/hagar. Här finns en småskalig ridskola för ungdomar och vuxna med välutbildade hästar och små grupper. Ramsberg arrangerar också helgkurser samt tar emot hästar för inridning och grundutbildning. Sommartid finns också unghästbete på gården.

Ramsberg drivs av Leif Medin och Rolle Holmström. Båda har lång erfarenhet av hästbranschen och är utbildade ridlärare på Strömsholm. Under många år har vi varit ridskolechefer och ridlärare på ridskola.

Läs mer: www.ramsberg.n.nu/