Välkommen till Sparreholm

Marie & Gustav Mandelmann besöker Karin på Båvens Spinnhus i Sparreholm och spinner sitt eget garn

Vill du få en glimt av hur man spinner sitt eget garn av fårens ull, då ska du se TV-programmet Mandelmanns på TV4 den 25 februari. Här besöker Marie och Gustav Mandelmann sin vän Karin Strömberg-Lundqvist som äger och tillsammans med andra eldsjälar driver Båvens Spinnhus i Sparreholm. Karin och Marie syr också en varm tröja av fårens ull till Gustav.

Spinnhusets mission är att ta tillvara och förädla fårull och värna om hantverkstraditionen. Bara i Sörmland finns idag cirka 27 000 får och glädjande ökar antalet varje år. De erbjuder inspirerande utbildningar och kurser inom ullberedning för alla som är intresserade. Vill du veta mer, besök deras hemsida: bavensspinnhus.se

Du kan se programmet på TV4 Play i efterhand. Säsong 4, episod 8.