Välkommen till Sparreholm

Nystart för maskincenter

Handel är en ny och spännande bransch för Fredrik och Lotta Karlsson, som nu tar över Maskincenter i Sparreholm.

Fredrik och Lotta Karlsson från Mellösa tar över Maskincenter i Sparreholm och öppnar igen den 22 januari. Att öppna butiken och få igång verkstan har högsta prioritet, säger Fredrik. Fredrik har bland annat varit smågrisuppfödare och snickare, Lotta har jobbat på behandlingshem och drivit nätbutik. Men bristen på branscherfarenhet avskräcker inte de nya ägarna till Maskincenter. Nej, vi har bra personal och får lära oss vartefter. Jag kan ju byggbranschen och driva företag kan vi båda två. Vi har också god kontakt med de förra ägarna, säger Fredrik. Den närmaste veckan kommer butiken vara stängd. Men redan 22 januari är det nyöppning.

Nästa vecka kommer vi att installera nya affärssystem och inventera lagret. Vi har också köpt halva verkstaden och där ska vi bygga upp den verksamhet som förra ägarna köpte av Skog och Trädgård i Flen. Så vi kommer att ha både försäljning och verkstad för maskiner från Stihl och Husqvarna. Det har ef-terfrågats av många, konstaterar Fredrik.Under våren ska byggnaden utökas med 85 kvadrat-meter, bygglovet är redan klart. Det är väldigt trångt framför allt vid varumottagningen idag. Det kommer att bli stor skillnad när vi får mer plats och kan organisera om, säger Lotta.Henrik och Ingvar Klasson, som tvingades sätta företaget i konkurs på grund av hälsoskäl efter mindre än ett år, påbörjade flera förändringar av inriktningen på Maskincenter.

Vi kommer att fortsätta och genomföra flera av de förändringarna. Sedan har vi förstås egna planer också. Bland annat kommer vi att utöka byggsidan så att man kan köpa hela grundpaktetet, alltså allt som behövs för att lägga grunden för ett bygge, här.

Entreprenörer av olika slag är en av företagets största kunder. Och eftersom jag själv kan byggbranschen så känns det rätt att utveckla den sidan, säger Fredrik. Hela personalstyrkan på fyra personer kommer att bli kvar i företaget, åtminstone inledningsvis.

LENA WISTRAND