Välkommen till Sparreholm

40 Nya jobb till Sparreholm

15 januari öppnar den efterlängtade restaurangen i Fabriken. Enligt Eskilstuna-Kuriren är det också nu klart med leverantör till den planerade livsmedelsbutiken, som ska öppna i april. Vi räknar med att behöva totalt 60 anställda, när livsmedelsbutiken och restaurangen har startat. Utöver det kommer vi också att behöva personer som jobbar extra under sommaren då det är högsäsong, säger Habib Aissaoui till tidningen.

Arbetet med att bygga om en del av nedervåningen på Fabriken till restaurang har pågått en längre tid. Men nu är det äntligen klart och restaurangen är färdig för invigning den 15 januari. En köksmästare har anställts och finns på plats. Totalt kommer att tiotal personer behövas för att driva restaurangen. Restaurangen är arbetsintensiv, detsamma gäller livsmedelsbutiken, som kommer att behöva ungefär 30 anställda, säger Fabrikens ägare Habib Aissaoui till Eskilstuna-Kuriren. Planerna på att öppna en livsmedelsbutik fortskrider också. Enligt Kuriren är det nu klart att leverantör av livsmedel blir Bergendahlsgruppen, som bland annat är huvudleverantör till City Gross. Matbutiken ska öppna första veckan i april. Totalt kommer restau-rangen och butiken innebära hela 40 nya jobb i Sparreholm. Livsmedelsbutiken kommer också att vara postombud, vilket innebär att Sparreholm får tillbaka både mataffär och post på en och samma gång. Habib Aissaoui säger till tidningen att han räknar med att såväl Sparreholmsbor som de som kommer långväga för att shoppa på Fabriken ska passa på att handla mat i hans livsmedelsbutik. Vårt koncept kommer vara att det är prispressat, det är inget vi kommer att kompromissa med. Priserna kommer att vara humana, säger Habib Aissaoui. Enligt Kuriren har Habib Aissaoui ännu fler planer för Fabrikens framtid. De tidigare planerna på att öppna ett vandrarhem i de före detta kontorslokalerna har ändrats till ett hotell. Tanken var att det skulle öppna i år, men nu är livsmedelsbutiken prio ett. Planen är att hotellet kommer att öppna ett år efter att livsmedelsbutiken öppnar, säger Habib Aissaoui till tidningen.

LENA WISTRAND